Om jongeren te laten weten dat we een luisterend oor bieden zijn er heel wat acties te bedenken. Zo heb ik dit zelf gedeeld op social media, in mijn netwerk en heb ik een bericht gestuurd naar middelbare scholen, sportverenigingen, huiswerkinstituten. Ook heb ik een persbericht geschreven en online geplaatst en naar redacties gestuurd van plaatselijke huis aan huis kranten.

Wil je soortgelijke acties ondernemen om jongeren van het bestaan van het initiatief te laten weten, dan kun je de teksten gewoon gebruiken als je dat handig vindt.

Als je online iets deelt, graag de hashtag-vermelding #wijluisterennaarjou gebruiken.

Ook heb ik Unicef benaderd met de vraag of zij iets kunnen betekenen in het bereiken van de jongeren, ik ben nog in afwachting van hun terugkoppeling.

Wat ik nog niet gedaan heb, maar naar mijn idee heel erg waardevol zou zijn, is een tiktok filmpje maken waarin het initiatief onder de aandacht wordt gebracht. Ik denk dé manier om onze doelgroep te bereiken! Wanneer je ervaring hebt met het maken van tiktoks, een jongere kent die hierbij zou willen helpen, connecties hebt met bekende tiktokkers of anderszins, dan houd ik me aanbevolen! Zou super zijn als we de beschikking hebben over een algemeen tiktok filmpje dat we allemaal kunnen verspreiden.

Teksten

Afbeeldingen

Andere ideeën en/of voorbeelden?

Laat het vooral weten, dan kan ik ze op deze plek delen en kunnen we daar met elkaar van leren. Zo kreeg ik van andere jongerencoaches door dat het delen van het initiatief via huisartsen en bibliotheken ook interessant kan zijn. Doe er je voordeel mee!

Leuk

Onderstaand artikel verscheen op 5 januari in de lokale Biltse courant. Ik heb het persbericht zoals hierboven in de online omgeving van deze krant geplaatst (veel lokale hah-kranten bieden deze mogelijkheid). Ook kun je het persbericht naar de redactie sturen. Ik had geluk, het bericht is bijna 1 op 1 geplaatst 🙂

Biltse Courant 05/01/2022