December kado voor jongeren die niet lekker in hun vel zitten

Praten over alledaagse stress en issues waar jongeren mee worstelen kan helpen en opluchten. Juist ter voorkoming van grotere problemen. Om jongeren op een laagdrempelige manier te laten ervaren dat dit écht kan helpen en heel gewoon is, geeft Talk2Grow in de maand december 10 jongeren uit de regio Bilthoven en omstreken een coachgesprek kado.

Verschillende onderzoeken laten zien dat het gaat niet goed met de mentale gezondheid van jongeren en in het bijzonder die van meisjes.  Naast emotionele problemen wordt een grote prestatiedruk ervaren door schoolwerk en leiden verwachtingen van ouders en leraren en onzekerheid over de toekomst tot problemen. Genoeg aanleiding dus om op lokaal niveau een kleine impuls te geven aan de stap die jongeren kunnen zetten om zelf én met elkaar te praten over gevoelens van stress en dat wat dwars zit of als lastig wordt ervaren.

Je hoeft geen groot probleem te hebben om een coachgesprek kado te krijgen. Juist niet. Praten kan enorm opluchten en helpen ter voorkoming van grotere problemen. Ben je ouder/verzorger van een tiener in de leeftijd van 12 – 16 jaar die niet lekker in z’n vel zit. Of ben je tussen de 16 en 25 jaar, zit je gewoon even niet lekker in je vel en heb je behoefte aan een luisterend oor?  Meld je dan aan in de maand december’22. De eerste 10 aanmeldingen krijgen een coachgesprek van een uur kado.

In het coachgesprek wordt aandacht besteed aan hoe het écht gaat. Het gaat over wat goed en minder goed gaat. Over de mate van tevredenheid over school, geld, gezondheid, werk, familie, persoonlijke groei, vrije tijd, vrienden en de liefde. En over wat aandacht verdient en waar aan gewerkt kan worden om lekkerder in je vel te zitten. Na een uur heb je je hart gelucht, heb je meer overzicht en inzicht en ben je een ervaring rijker. Is je ervaring positief en deel je je verhaal met je vrienden, dan kun je op jouw beurt één van je vrienden een coachgesprek kado geven.

Benieuwd hoe zo’n gesprek gaat? Bekijk het hier: