Mentale veerkracht jongeren bij stress door prestatiedruk en sociale druk

Mentale veerkracht van jongeren bij stress

Het mentaal welbevinden van jongeren staat onder druk. Verschillende signalen duiden erop dat de jeugd in Nederland veel stress ervaart door school en sociale druk.

Hoewel onze jongeren gezonder en beter in hun vel blijken te zitten dan leeftijdsgenoten in andere Europese landen, ervaren zij veel stress en druk door school, huiswerk en ‘sociaal gedoe met leeftijdsgenoten’.

Vanuit mijn grote affiniteit met jongeren én vanuit de filosofie ‘focus op krachten’ schreef ik in het kader van mijn opleiding stress en burn-out coaching een artikel over de mentale veerkracht van jongeren bij stress. Ik wilde meer inzicht krijgen in wat belangrijk is voor jongeren om te kunnen omgaan met de uitdagingen vanuit school en sociale omgeving.

Juist in een levensfase van continue ontwikkeling, kan het aanreiken van handvatten waardevol zijn en kansen bieden voor groei en ontwikkeling in weerbaarheid en veerkracht. Immers, wanneer de weegschaal doorslaat en de draagkracht vermindert, zijn we verder van huis. We kunnen beter voorkomen dan genezen en streven naar het behoud van de mentale gezondheid van onze jeugd. De jongeren van nu zijn tenslotte de ouders van de toekomst!

Benieuwd naar de inhoud van het artikel? Lees het hier!